Bouwfysica

jan 14, 2015

Duurzame vloer gebaseerd op PCM-technologie

uniwarm.jpg image001.jpg

Duurzame vloer gebaseerd op PCM-technologie Uniwarm presenteert doorbraak in klimaattechniek Op 21 januari vindt bij Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) een unieke presentatie plaats van een nieuwe, duurzame klimaatvloer: een doorbraak in klimaattechniek. De RIHO PCM-klimaatvloer wordt gepresenteerd, gebaseerd op fase-overangsmaterialen (Phase Change Materials). Uniwarm is erin geslaagd om deze technologie beheersbaar te maken, hetgeen tot op heden onvoldoende is gelukt. Het vloersysteem is op basis van deze technologie voorzien van geïntegreerde verwarming en koeling voor respectievelijk koude en warme maanden. Thermische accu PCM’s in de vloer fungeren als een soort thermische accu, die bij een specifieke temperatuur thermische energie kan opslaan: de RIHO PCM-klimaatvloer neemt vanaf 23 graden warmte op - en buffert deze - en geeft bij een temperatuur lager dan23 graden warmte af. 1kg PCM heeft hetzelfde cumulatieve vermogen als 30 kg beton. De duurzame kwaliteiten van de klimaatvloer zijn ongekend. Door toepassing van deze vloer kan het verwarmingsvermogen met maar liefst 50% worden teruggebracht. Hierdoor volstaat een veel kleinere warmtebron, waardoor een HR-ketel of gasaansluiting zelfs overbodig kunnen zijn. Bovendien zorgt de vloer voor een constantere binnentemperatuur. Universeel toepasbaar Een PCM-vloer is universeel toepasbaar in (meerlaagse) woningbouw en utiliteitsbouw en in zowel nieuwbouw-, herbestemmings- als renovatieprojecten. Op een RIHO PCM-vloer kan elk type vloerbedekking worden gelegd. De totale opbouwhoogte bedraagt slechts 36 millimeter, maar bij bepaalde bestaande vloertypes is slechts een opbouwlaag nodig van 18 millimeter. Wie de presentatie van Uniwarm bij ICDuBo wil bijwonen en de productopstelling wil zien, kan zich aanmelden via info@icdubo.nl of door te bellen naar 010 – 415 72 44.

Reacties

Voeg een reactie toe
Laatse nieuwsberichten

 • Energie Vademecum nu ook te downloaden van Klimapedia

  Sinds 27 november is het Energie Vademecum niet alleen online te gebruiken, maar is het ook als...

  > lees verder
 • Energie uit groendak: Plant-E

  Energie uit groendak: Plant-E. Met het project PlantPower aan de Universiteit van...

  > lees verder
 • SBRCUR ontwikkelt rekentool warmteweerstand

  SBRCUR ontwikkelt rekentool warmteweerstand. Het toenemend aantal eisen voor onder andere...

  > lees verder
 • Computerserver verwarmt huizen

  Computerserver verwarmt huizen (bron: http://www.technischweekblad.nl) Koeling van...

  > lees verder
 • Rockwool presenteert passiefhuiskozijn

  Rockwool presenteert passiefhuiskozijn (bron: http://www.bouwwereld.nl/nieuws )...

  > lees verder
 • Energie Vademecum nu ook te downloaden van Klimapedia

  Energie Vademecum nu ook te downloaden van Klimapedia

  Sinds 27 november is het Energie Vademecum niet alleen online te gebruiken, maar is het ook als pdf beschikbaar op http://klimapedia.nl/publicaties/energievademecum/ .

  > lees verder
 • Energie uit groendak: Plant-E

  Energie uit groendak: Plant-E

  Energie uit groendak: Plant-E. Met het project PlantPower aan de Universiteit van Wageningen heeft men ontdekt hoe je elektriciteit rechtstreeks uit de wisselwerking tussen bodembacteriën en levende plantenwortels kunt halen. Voor deze...

  > lees verder

Registratie bedrijven

Maak hier een onderwijsprofiel aan. Dit kan alleen als je werkzaam bent bijl een onderwijsinstelling.

> Registeer

Bedrijven