Bouwfysica

jun 22, 2016

DGMR zoekt stagiair of afstudeerder BouwElke oplossing moet een verbetering zijn, vinden wij. Daar helpen we niet alleen onze opdrachtgevers, maar de samenleving mee. Wij doen onze uiterste best voor een duurzame, veilige en gezonde woon- en werkomgeving. Neem onze duurzame oplossingen met voldoende daglicht en energie in New Babylon in Den Haag, het Timmerhuis in Rotterdam of het Rijksmuseum in Amsterdam. Gewaardeerd advies in veelzijdige en spraakmakende projecten. Wil je ook ontdekken wat wij doen? We delen graag onze kennis met jou.

We zoeken voor onze vestiging in Den Haag gedreven studenten (hbo of TU Bouwkunde, Civiele Techniek, Natuurkunde, Werktuigbouw, Climate & Management o.g.) met een passie voor bouwfysica & duurzaamheid, geveltechniek of brandveiligheid voor 32-40 uur per week, bij voorkeur periode van ca. 20 weken. Je hebt affiniteit met zowel bouwkunde als installatietechniek en een uitstekend analytisch vermogen.

Jij als stagiair

Als stagiair loop je mee in projecten om te ontdekken wat het werken bij een adviesbureau inhoudt. Samen met een projectleider werk je aan concrete bouwprojecten. Wij zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk aspecten van het vak te zien krijgt en ook zoveel mogelijk zelf kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het uitvoeren van inspecties op de bouw, het uitvoeren van bouwfysische of geveltechnische metingen (geluid, infrarood, luchtdichtheid) en berekeningen (koudebruggen, energieprestatie, daglicht, ruimteakoestiek, ventilatie), berekeningen voor brandoverslag en ontruimingstijd, toetsen aan het Bouwbesluit, BREEAM of het bedenken van gelijkwaardigheden.

Jij als afstudeerder

Afstudeeropdrachten kun je bij ons alleen of samen met een medestudent uitvoeren. Samen met de unitmanager van het vakgebied waarin je wilt afstuderen bepaal je een goede onderzoeksvraag. Wij hebben daarbij zelf altijd een aantal actuele onderwerpen waar we graag met je over sparren. Een afstudeerproject voer je redelijk zelfstandig uit, waarbij je begeleid wordt door een ervaren projectleider. Regelmatig heb je overleg met je begeleider en bespreek je de vorderingen van je onderzoek. Zo houden we een vinger aan de pols en kunnen we je ondersteunen als dat nodig is.

 Wij

Wij bieden een uitdagende stage of afstudeeronderzoek, een werkplek waar je je snel thuis voelt. Je komt in een open en collegiale organisatie, waar je wordt uitgedaagd en kunt groeien.

Zij

Wat vinden oud-studenten van hun stage of afstuderen bij DGMR? We vinden dit belangrijk om te weten en geven het graag aan je door.

“Een zeer goede stage-ervaring gehad. Veel verantwoordelijkheden, eigen initiatieven, zeer interessant om de ontwerpvergaderingen bij te wonen.”

 “Een leuke en erg afwisselende stage. Ik kreeg van elk onderwerp wel wat te zien. Leuke en gezellige periode, erg professionele begeleiding.”

 “Ik geef DGMR een 9. Volgens mij had ik dit cijfer bij Civiele techniek ook voor mijn stage, dus dan krijgen jullie 'm bij deze terug. Mijn stage werd uitgeroepen tot stage van het jaar. Hoofdredenen: de veelzijdigheid/diversiteit.

 Interesse

Solliciteer dan direct! Dan nodigen we je wellicht uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je vragen? Neem dan contact op met PZ of Gertjan Verbaan, Unitmanager Duurzame Leefomgeving op onze vestiging in Den Haag. Op onze website vind je nog meer informatie over DGMR.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Onderwijs

 • Post-hbo opleidingen Bouwfysica, Bouwbesluitdeskundige en Milieugeluid

  Wil je je kennis vergroten op het gebied van bouwfysica, bouwregelgeving, geluidbeheersing en...

  > lees verder
 • Afstudeeronderzoek naar de akoestiek in restaurants

  Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de Technische universiteit Eindhoven. Met mijn...

  > lees verder
 • Afstudeeronderzoek naar het comfort binnen het gebouw

  Onderzoeksopzet Afgelopen half jaar heb ik onderzoek gedaan naar het comfort binnen het gebouw...

  > lees verder

Innovaties

 • Energie Vademecum nu ook te downloaden van Klimapedia

  Sinds 27 november is het Energie Vademecum niet alleen online te gebruiken, maar is het ook als...

  > lees verder
 • Energie uit groendak: Plant-E

  Energie uit groendak: Plant-E. Met het project PlantPower aan de Universiteit van...

  > lees verder
 • SBRCUR ontwikkelt rekentool warmteweerstand

  SBRCUR ontwikkelt rekentool warmteweerstand. Het toenemend aantal eisen voor onder andere...

  > lees verder