Bouwfysica

okt 17, 2015

Tussenpresentatie (P3)

test07-edited.png DraftDesign001_frontview.png

Afgelopen vrijdag had ik mijn tussenpresentatie (P3, derde peiling/presentatie). Tijdens deze presentatie heb ik mijn twee begeleiders kort laten zien hoe ver ik ben met mijn afstuderen. Ik heb de resultaten van mijn computersimulates en mijn schaalmodelmetingen laten zijn. Ook heb ik uitgelegd dat ik uit deze resultaten heb geconcludeerd dat een gekantelt gevelelement dat het geluid omhoog reflecteerd het beste zal werken om de geluidniveaus in de omgeving te verminderen. Ten slotte heb ik ook een aangepaste versie van mijn eerste ontwerp laten zien (zie ook de twee plaatjes bij deze blogpost.)

Ik heb aardig wat nuttige feedback gehad en over het algemeen was hun reactie positief. Dat betekend dat ik de Go/No Go presentatie voor mijn afstuderen in de eerste helft van december mag gaan doen. Als ik die presentatie haal betekend het dat ik in januari daadwerkelijk mag gaan afstuderen. Hiervoor heb ik echter nog wel wat dingen te doen. Ten eerste had ik nog een aantal op- en aanmerkingen op mijn verslag en op een gedeelte van mijn conclusies. Dus ik zal nog een keer goed naar mijn meetdata en de bijbehorende conclusies moeten kijken. Vervolgens kreeg ik ook een aantal nuttige opmerkingen over mijn eerste ontwerp. Ik wil mij voornamelijk gaan verdiepen in de vraag 'wat als de architect geen gekantelde gevel(elementen) wil?' Dit wil ik gaan aanpakken door, zoals mijn eerste begeleider ook suggereerde, een aantal verschillende ontwerpen uit te werken/te onderzoeken waarbij ik ook meer zal kijken naar onder andere geluidsabsorptie en de verstrooing van geluid. Op die manier hoop ik uiteindelijk met een bredere oplossing voor dit probleem te kunnen komen.

Echter, voordat het zo ver is ga ik nog eerst even genieten van mijn weekend. Na het weekend ga ik eens goed kijken naar alle feedback en mijn vervolgstappen duidelijk op papier zetten voor mezelf.

Reacties

Gemaakt:
19-10-15
Auteur naam:
Yvonne Wattez
Jelmer,gefeliciteerd met het behalen van je P3! Goed bezig! Groet, Yvonne

Voeg een reactie toe